trapalandas finaste ponny

Vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag är bara så ledsen, men ändå lättad. För du slipper ha ont lille vän. och det är det som är huvudsaken.

Ibland förstår jag inte hur någon bara kan kliva rakt in i ens hjärta och sen stanna där. Dag ut och dag in. Hur någon kan få en så glad, bara av att finnas där. Även fast det blev allmer sällan som jag träffade dig, så va det ändå något speciellt att sitta där, i spiltan med ditt lilla huvud i sin famn. Det är inte många som vet, men du är den mest finaste lilla ponny jag någonsin träffat. alltid på glatt humör, alltid snäll mot alla barn, alltid så speciell.

Vila i frid Belle, den lilla vita ponnyn med den rosa mulen.



och de är nog ingen som vet,
att jag tänker på dig,
varje dag.


mitt allt



And here we go again

Hej och hå!
Kom hem från fjällen i söndagsnatt, så åkte till Berga igårkväll. underbart att träffa sin häst igen efter några dagar. Har saknat henne jättejättemycket men hon har ju varit i goda händer :)
hon fick springa lös i ridhuset med sin kompis Camina igårkväll och det var väldigt uppskattat må jag säga. Idag blir det nog en liten "fixar"-dag i stallet, ska smörja träns, tvätta schabrak osv. Mysigt!

Nä nu blire solsidan en stund innan lunchfodringen. Har ju stalltjänst tills imorgon! ;)


Vila

Escada fick vila idag eftersom jag inte kunde rida nån stans :( men det gör inget, hon var snäll imorse när Hovslagaren var på besök.

Bloggen kommer oxå vila nu i några dagar på grund av resa. Så vi hörs efter helgen! :)


Escada intog jobbet som montéhäst

Har precis kommit upp från stallet. Har ridit min extremt fina häst. Lånade en av skolans montésadlar och förbygel. Tänkte träna både henne med annorlunda utrustning och sen migsjälv med balansen å benen. Och jävlar va fin hon var. Mjuk från början till slut och koncentrerade sig till 100%. Eftersom hon är/har varit bakskygg så har hon ju vart väldigt känslig om man har långa stigläder. Men nu så hade jag ju jättejättekorta så att jag knappt kunde skänkla (eller rättare sagt - jag kunde inte det). Då fick styra helt och hållet med vikten och blicken. En liten utmaning för båda men efter ett tag så blev det superbra. Tog många skrittpauser eftersom de e stört jobbigt att stå upp/rida lätt med korta läder. Hon tog väldigt stora kliv oxå (till skillnad från travhästarna) å då blir det ju extra jobbigt, haha.
Men hon skötte sig asbra iallafall!! :)




har haft fullt upp på min lediga måndag

Åkte ju med Travsara och fölet Blomman till kliniken i Stav imorse. Tog typ en timme att lasta.... Litet kräk asså när de gällde sånt. Men tillslut lyfte vi in henne med hjälp av nårga starka män från maskinhallen, haha. Var där ett par timmar och dem röntgade osv. Trodde att det var en hovböld eller en hovspricka. Hon ska tillbax dit på fredag om hon inte blir bättre. Lilla plutten <3







När vi kom tillbax till Berga så mockde jag åt Camina & Escada, la in halm osv. Sen red jag GP på Yoggi. Skitfin var hon, lite stark på vägen hem. Jävla bra träning för benen detdär. ;)





Direkt efter skyndade jag mig å göra iordning Camina och gick ner å longerade henne i ca 30 min. Även hon var jättefin och lyssnade bra.



Gick och åt middag lite fort innan jag tog bussen in till vh å hämtade ut Escadas lugnande till verningen. Ska därför ringa hovslagaren imorgon så han hinner ut innan onsdag. Men hursomhelst så red jag Eskimå direkt när vi kom tillbax. Barbacka med grimma. Myyyys på hög nivå. Skitfin var hon även fast jag inte krävde alls mycket. Blev ett väldigt chill ridpass och hon var jätteglad :D






Måndag igen

Godmorgon!

Är nu på Berga igen då. Ledig idag vilket är skönt och sen går jag bara två heldagar den här veckan, nice!
Så idag ska jag åka me Travsara och fölisen Blomman till kliniken eftersom hon är halt. Sen blir det att rida resten av dagen tror jag, skoj! :D

Nä måste kila ner till stallet nu. Vi hörs!


Min fina duktiga häst

Tidig uppgång imorse alltså och knata ner till stallet. Väckte hästarna och slängde in maten till alla. Fixade sen lite med Escada. Blev dock väldigt besviken efterson hon var jättegrinig när jag skulle knoppa. Vögrade stå stilla och slet sig och sprang iväg. Så himla irreterande eftersom jag hade fixat manen perfekt igårkväll och föreställt mig hur fin hon skulle va idag. Men nej. Sket i det och oackade ihop alla grejjer. Däremot knoppade jag Pijano som stog helt blixtstilla och rörde inte ens öronen, haha söt. Vi packade in hästarna och lastade vilket gick hur bra somhelst, hon lär sig! bussen krånglade lite men tillslut åkte vi iväg mot stäket.
Kom i god tid och fixade allt. Checkade läget innan vi lastade ur och sen gick banan. framridningen var inte alls bra. Halt och så, så det blev typ 40 min skritt innan jag gick in på framhoppningen och red där istället. Hann då inte hoppa fram så jättemycket. Hon blev lite förvirrad å slarvig och rev oxer flera gånger på raken. Fick dock ett bra språng innan jag gick in på banan. Där inne hoppade hon som en gud. fyfan vilken känsla asså!! Flöt dock ut lite på en linje så kom lite fel så hon stannade. men på't igen och hon fortsatte hoppa asfint.

Blev ju då dock ingen placering men en nöjd häst och ännu nöjdare ryttare. Fyfan va stolt jag e över henne. Så himlans fin. Lastningen när vi skulle åka hem gick ju helt otroligt bra. rakt in i bussen innan linan ens hunnit gå runt henne. Så duktig. blev ett matstopp på donken oxå på vägen hem, nomnom. Sen i stallet packde vi ju in allt, jag fixade höpåsar + la in halm i boxen. Sen pkte vi å lämnade bussen och sen vidare hem. Så nu sitter jag hemma och har precis duschat. Ska iväg till årsfesten på äppelviken, grymt kul :)


image description

Två snälla hästar i transporten

image description

image description

image description

image description

image description

För Emma & Pijano gick det jättebra, placerad 9a! Så grymt duktiga :D

Packat å klart

Nästan iallafall... Vi åkte å hämtade hästbussen runt 18-tiden och när vi kom tillbax så red jag henne en stund i ridhuset. Hon var jätttelugn och fin. Nästan lite seg faktiskt. Men det är bara posetivt, kunde jobba henne bättre då. Även fast jag inte red så länge så blev hon mjuk fort och gick klockrent i slutet. Känns bra inför imorgon.

Har nästan packat klart iallafall. Har tvättat schabrak å benskydd, putsat allt i läder osv. Escada fick ett bad efter ridpasset vilket hon uppskattade jättemycket. Har även tunnat ut manen så att det går att knoppa imorgon, klippt hovskägg, svansen och sen öronen. Ena örat gick jättebra men det andra var lite mer läskigt.. Hon lixom hoppade över stolen som jag stod på och sprang iväg. Sötponnyn.

Nu har jag precis tagit en dusch och sitter och dricker pepsi å äter lite godis. Nomnom. Måste sova nu, klockan står på 05.15. Godnatt mina vänner!



Nöjd och taggad häst



Smörkt å putsat allt läder



SOLVALLA

Hej och hå. Kom precis tillbax från Valla. Har varit där i stort sätt hela dagen. På morgonen mockade vi lite innan vi selade på tid. Första gången: 6 min & 40 sek. Andra gången: 4 min & 46 sek. Grymt, haha. Käkade lunch på The Onion som ligger där på stallbacken. Nomnom. Sen blev det ridning. Red Chippen med montésadel, korta läder och hela köret. Travade några varv inne på banan. Shit va jobbigt det var för benen, haha. Men de e bara att fortsätta träna inför licensen i 3an. WIIHO! Alla var superduktiga idag btw. Men nu har kjag grymt brottom för måste ner och rida, tvätta, packa och fixa allt inför morgondagen. :) Uppdaterar om en tag igen.



Snabb ridtur och sen hovslagaren

Direkt efter skolan så ringde jag hovslagaren som sa att han skulle komma om en timme. MAGAAD! Blev att springa enr till stallet, ta in hesten och rida iväg ut. Red ett ganska intensivt pass på åkern nere vid barackerna. I början var hon pigg och okoncentrerad men så fort jag verkligen koncentrerade mig så fokuserade hon och jobbade skitbra. Efter ca en halvtimme galopperade jag upp för backen mot militärområdet och travadde sen tillbax till grindstugan. Därifrån blev det skritt på långa tyglar hel vägen hem till stallet. Mötte även jord-skogarna ute i skogen med motorsågar och skit. Lite skeptisk var hon men inte så värst farligt, haha.

En stund efter att vi kommit tillbax till stallet så kom hovslagaren och skulle verka hovarna. Gick det? Näää. *suck*
Vad har hänt lixom? Hon var ju jättesnäll förra gången. Menmen, bara att fortsätta jobba. Ska beställa lugnande imorgon så får vi se hur det funkar. PLutten då :(



Blev en snabb bild när jag suttit av!

Snabbt inlägg på lektionen

Hann aldrig rida igår tyvärr, så jag förväntar mig en väldigt pigg häst idag, haha. Ska rida efter skolan tänkte jag fast vet inte riktigt vart. Börjar nog ute och fortsätter i ridhuset. Har bara en lektion kvar efter den här och de e idrott. Sen ere slut, wiho. Imorgon så ere ju fredag å då ska jag packa och fixa Escada inför lördag. är sjukt taggad!
Men nu måste jag kila iväg på lektion, heejdå.


knäpp ponny man har

Red ut en sväng direkt efter skolan med Michelle & Camina. Gick väl inte riktigt som planerat om man säger så. Båda hästarna va typ för pigga för sitt eget bästa och triggade upp varandra. Escada var väääldigt stark och körde upp huvudet å lyssnade ingenting. Red först ett varv med M & C men sen funkade inte det riktigt så jag saktade av till skritt, gjorde halt, ryggade osv tills hon lyssnade... som hon inte gjorde. Helt plötsligt stannade hon å började resa sig å dumma sig. Skitläskigt eftersom att det var halt plus diken bakom. Vägrade gå frammåt och protesterade verkligen. Sen fick jag fram henne i galopp å då fanns det inte riktigt något stopp. Efter ett halvt varv (ca 1 km) så fick jag stopp. Jobbigt som fan. Travada sedan av henne resten av varvet. Nämen vad gör hon dåra?? JO går helt klockret och lyssnade på varenda liten signal jag gav henne. Knäppis :P Skitfin var hon iallafall men jättesvettig. Så skrittade av henne två varv runt berga inann vi gick tillbax till stallet. Japp, sp kan ett ridpass på knasponnyn gå till, haha. Älskar att hon är helt olik varje dag, lär mig jättemycket pga det. Finaste hästen!



Esacada och ponnyn Floh på ridskolan förrförra sommaren :)

bara lite tankar

Jag blir så trött på människor ibland. Människor som letar fel. Även fast man gör rätt eller åtminstonde försöker göra sitt bästa så hittar dem alltid något att klaga på. Speciellt är det hästmänniskor som beter sig såhär. Och nu pekar jag inte ut någon specifik person och drar inte heller alla över en kant. Men ni som håller på med hästar på ett eller annat sätt kanske känner igen sig i vad jag menar? Stöter på det här ungefär var och varannan dag. Och jag kan erkänna att jag förut bara blev förbannad osv. Men vafan, det går ju för långt nu. Jag orkar inteee. Haha, skrattar åt det istället. För jag tycker synd om dom människor som inte kan ta sig en titt på sigsjälv innan dem uttrycker sig över hur andra är och hur andras hästar är. För jag tror nog att man vet det bäst själv faktiskt. Så folk behöver inte uttrycka sig om saker och ting innan dem vet. Men somsagt, inegn nämnd och jag snackar inte om alla. En trevlig stämning i ett stall är nånting bland det bästa som finns. När man är glad över att gå ner till stallet, inte bara för att man har världens underbaraste häst där som står och väntar, utan också för att man vill umgås med personer & djur som man tycker om. När man hjälps åt och skapar en bra stämning, så trivs ju alla ellerhur?



Ridpasset idag

Red min fina häst direkt efter middagen, självklart med dem nya stövlarna. Och det gick väl helt okej bra. Som ett vanligt ridpass. Hon va lite pigg å så i början och även lite väl sprallig i galoppen. Jobbade mycket med halter och bra galoppfattningar. Hon tyckte de va lite jobbigt och så, så jag avslutande när jag fick till några bra fattningar i varje varv och hon flöt på i rätt tempo osv. Duktig hest!

Ridstövlarna var skön iallafall. Blev nån cm kortare när dem sjänk ner, men vafan det gör inget. Kommer nog få skavsår av dem oxå, haha standard. Men jaja, så är det väl.. Nu ska jag sova litegrann. Godnatt!



Escadas outfit idag:

Träns - Dy'on
Sadel - Cobra flatback
Fårskinnspad - Medi Lamb
Schabrak - Glen Gordon
Sadelgjord - Glen Gordon
Benskydd - Veredus Carbon Gel
Och den stora gröna filten åkte på idag igen, standard!


Nya ridstövlar

Hej å hå!
Kilade iväg på lunchen till Lillhästen i Stav och köpte nya ridstövlar. Bocaj, svarta - jättesköna. Ville ju ha Tretorn men kände för att testa nått nytt. Så jag är nöjd. Har änsålänge bara gått runt med dom i buitiken men ska provrida dem ikväll. NICE. Nä nu måste jag springa iväg på lektion. Vi hörs mina vänner!




Söndagsvila - gå i hagen och slappa

Escada fick vila idag. Har inte varit så mycket på Berga idag faktiskt. Mycket skönt. Självklart har vi ju skätt stalltjänsten galant å så, men mycket åka fram och tillbaka. Men nu är jag här och sitter och pluggar hästkunskap. Hästens blodcirkulation, intressant. Ah, har inte så mkt mer å skriva. Sista stalltjänstmorgonen imorgon så de blir väl att lägga sig tidigt ikväll :)


Flummig stalltjänstmorgon

Var så himla trött när jag vaknade imorse. Orkade verkligen inte gå upp ur sängen. Men måste man så måste man. Traskade ner till stallet och hittade en ponny mitt i stallgången... Jag som stängde boxarna noga igår och gick och kollade så att alla var stängda (?). Men jaja, hon kan inte ha varit lös så länge för det var inte mycket som var uppkäkat, hehe. Hursomhelst så fodrade vi, täckade, släppte ut i hagen osv. Mockade oxå i bra tempo. Men sen gick det utför tror jag. Vi lyssnade på radion och jämförde låtar från förr och nu. HAHA. Helt sjukt ju. Vafan sjunger människor om nuförtiden xD Jeje, tog en frukostpaus i Caminas box innan vi fortsatte med att göra höpåsar i segt tempo. Sen blev vi klara med stallet, krattade utanför och snyggade till vid höet. Guldstjärna till oss! :D



En av våra jämförelser. Så jävla flummiga vi e <3

Ska snart åka till stan och sen köpa nya ridstövlar. Hoppas de finns i min storlek nu bara. Annars vet jag inte vad jag ska göre.. Sen blire att komma tillbax, ta in hästarna och sen rida en stund. Vet inte hur eller vad eller när men det bestämmer jag mig nog för lite senare. Imorgon är det sista stalltjänstmorgonen, wiho! Kram


Ge mig sommar!



"Kan ju säga att humöret är på topp efter stallet. Gick upp till rummet och bytte om innan jag gick ut och satte mig på gräset utanför barackerna och snackade i telefon i typ en timme. Så jävla mysigt. Solnedgång och allt. Nu är det fan sommar!"

Skrev det här några dagar innan skolavslutningen. Kommer ihåg det som igår. Shit. Då var livet typ perfekt. Just precis då. Och inte fan visste jag att sommaren skulle förändra mitt liv. Helt galet.
Har suttit och kollat igenom bilder från sommaren, och lyssnat på massa låtar som bara får mig att minnas. Så jävla underbart sommarlov. Bra från början till slut. Shit fan, ge mig sommar igen!

Btw, vill ni se lite ovisade bilder från sommarlovet?


Dagens outfit



Mössa - Sweet
Tröja - Humör
Svart halsduk
Väst - Kingsland
Ridbyxer - Whitaker
Strumpor - Mira (ett travmärke för er som inte visste)



Träns - Dy'on
Benpaddar - Shockemöhle
Benlindor - Kingsland
Sadel - Cobra flatback
Fårskinnspad - Medi Lamb
Schabrak - Whitaker
Sadelgjord - Glen Gordon
En stor grön filt


Fyfan vilken fin häst jag har



Idag var Escada jättehärlig att rida. De e hon iofs varje dag, men idag fick jag den där lilla extra känslan, ni vet när hästen bara gör exakt det ni tänker på utan att man knappt behöver göra något. Skrittade fram länge och värmde upp i trav. Hon var jättepigg och travade på men ändå så lyssnade hon på mig och väntade på mina signaler. Gjorde mycket öppnor och slutor innan jag galopperade fram henne i lätt sits. Då var hon skitfin verkligen. Sprang inte ifrån mig eller nånting, utan höll en stadig form och en jämn galopp. Tog liten skrittpaus och fortsatte sedn att jobba henne. Efter en liten stund fick jag sällskap av Emma & Amanda, som red och longerade. Escada va lite skeptisk mot Räkan (Amandas häst) i början men efter ett tag fortsatte hon att koncentrera sig. Jobbade ännu mer med galoppen med halter och fattning från halt. Jättebra jobbade hon verkligen!! Skitfin var hon i slutet när jag travade av henne. Lång & låg form. Hon brukar ofta dra lite i tyglarna när man travar av henne men inte idag. Så himla fin var hon :)







hjärtat








Seg dag må jag säga

Gick och la mig efter att jag ätit frukost. Sov fram till lunch då jag gick ner till stallet, tog in en häst och lunchade sen alla. Efter et har det verkligen inte hänt något alls. Funderade på att sova lite till men då skulle jag säkert inte orka gå upp till intaget, haha. Har iallafall åkt till vh och köpt lite snask och lämnat tillaka filmen som vi hyrde igår. Direkt när jag kom tillbax till gården så tog jag in hästarna, täckade av och gick ut och fotade Escada litegrann. Dock suger ju iPhone-kameran ganska rejält, men några bilder blev det iallafall. Dock kommer dom i ett annat inlägg.
Ska pallra mig ner till stallet om en timme ungefär och rida hästen. I ridhuset. Ska jobba med galoppen. Hoppas det går som jag har tänkt mig :)




Sitter här och äter frukooost!

Godmorgon.

Kom tillbax från stallet för en stund sen och nu sitter jag på mitt rum och äter frukost. Morgonen gick bra men lite segt. Vi var så himla trötta, haha. Ska sova om en stund tänkte jag faktiskt.

I eftermiddag ska jag rida min häst. Blir nog ett pass i ridhuset, det var länge sen :) Tanken var att hoppa idag, men vi båda är nog för trötta för det. Blir ett hoppass i veckan istället innan tävlingen på lördag. Btw så är det öppethus idag oxå här på Berga. Så jag orkar inte rida på dagen när det är massa folk här och så. Hon får helt enkelt busa runt i hagen med Didden tills i eftermiddag, något som hon tycker är roligt!



Glömde säga att hovslagren var här igår och verkade. Det gick helt okej bra. Hon var lite jobbig med bak så han ska komma ut i veckan igen och fixa det. Hon brukar alltid bli lite trottsig när hon får gå in från hagen mitt på dagen, som hon då gjorde igår. Haha, fina knäpphäst <3


Dagens: Longering

Har ju stalltjänst denna vecka så därför måste jag ju stanna på skolan hela helgen, suck. Men jag ser det posetivt iallafall. Dem kommande veckorna kommer bli kanonbra! Men hursomhelst så gick jag iallafall ner på kvällen och longerade min fina. Jisses så fin hon var. Hade pessoaselen som hon har varit lite skeptisk till i början, men idag så gik det jättebra. Jobbade fint och lyssnade bra på mig.
Jag e jättenöjd!





Sötkorven med det svart/rosa tränset. Så himlans fin och duktig!


Bilder från onsdagens snöritt!

Här är lite bilder från innan vi red i snön. Haha, två pigga hästar och två knasiga ryttar = perfekt combo!







GPA, Kingsland, mjukisbyxer & Uggs, vad hände lixom? haha





Kommer kanske även en film från när vi rejsade i snön, hihi. Får se om de går att ladda upp den!


Kör på en hästblogg oxå!

Bestämde mig för att oxå göra en hästblogg där jag kan skriva mer om vad som händer i min och Escadas vardag, där ni som läser oxå kan följa oss på träning, tävling, framgång och motgång. Hoppas att ni tycker det blir roligt och kom gärna med tips om vad ni vill att jag ska skriva!
Hare bra :)


RSS 2.0