när livet är som hårdast får du mig att le

Tillbringade gårkvällen tillsammans med världens finaste. Helt sjukt hur hon förstår hur man mår. Slickade på mig, buffade, la mulen i mitt hår och huvudet i mitt knä. :') Vet inte riktigt vad jag skulle göra utan henne. Mitt allt.


Dagens hästövning

Hade lektionen "Hästens Utbildning" på schemat idag, vilket betyder hästövningar men underbaraste travhästarna. Har inte kört/ridit på ett ganska bra tag, så lite otränad kände man ju, hehe. Red iaf Zebb för första gången och shit pommes vilken perfekt häst. Har bara kört honom en gång innan och då var han rätt stark och låg på, men idag var han jättemjuk och fin i munnen. Jätteskönt oxå att inte ha en stark häst när man ska rida monté såhär första gången på ett par månader. Slapp hålla koll på det mesta vad det gällde honom och kunde därför koncentrera mig på migsjälv och att inte kollapsa när jag stod upp, haha. Riktigt jobbigt är det för benen vill jag lova. Men så roligt! :D

Kommer försöka rida travarna så mkt som det går nu. Måste börja träna mer oxå, ut och springa och hej å hå. Måste vara fit for fight för licensen sen i trean, lika bra att börja träna nu lixom. Blir nog en hel del i sommar och sen har vi ju somvanligt HÖ till hösten igen. Även imorgon bitti kom jag precis på, dock ska vi rida ut då och jag ska ha favortit älsklings Chippen. Länge sen jag red honom nu, åh va roligt det ska bli!

Zebb. Bilden lånad härifrån. :)


Varma ridpass

Hej och hå!

Igår red jag Escada på utebanan. Skrittade först ut en sväng för att värma upp och sen blev det mer jobb på banan. Skitfin var hon verkligen. Tror att det blev bättre nu när hon har fått ta det lugnt nån vecka. Hon är mer lyhörd och inte alls lika stark. Galopperade över en bom och jag kan säga att hon var mer än övertaggad, haha. Ska hoppa lite i slutet av veckan.

Idag red jag nere på flisen i solnedgången, hur mysigt somhelst! Och även idag var hon jättefin. Hon brukar vara lite tittig därnere och så, men idag fokuserade hon verkligen på vad hon skulle göra. Dock höll jag på att svettas ihjäl eftersom att jag hade både tjocktröja, säkerhetsväst OCH min varma Kingslandjacka. Men får skylla mig själv, frös ju faktiskt när jag red iväg :)


Saknar snön lite faktiskt, haha.


min utrustning - schabraken

Här kommer altså schabraken, wiho! Använder alla ungefär lika mycket. Eller nej, nu ljög jag. Gillar varken Whitaker-schabraken eller GlenGordon.
- Schockemöhle for the win

Whitaker, marinblå, 299:-
(lite smutsigt på bilden men jag red me de idag..)



Whitaker, rött, 299:-. Ett impulsköp helt enkelt!



Jacson, typ 220:-. Använder inte så ofta.



GlenGordon, hmm tror de kostade typ 450:-. Tänkt att va ett tävlingschabrak, men eftersom det gick åt pipsvängen första tävlingen jag hade det så användes det inte på typ några månader, men nu går det bättre när jag har det. Haha, jag vet jag e störd



Schockemöhle, marinblå, 449:- kommer inte ihåg när eller vart jag köpte det, men.. FAVORITSCHABRAKET helt klart. Används flitigt och är typ helt urtvättat, haha. Har det oxå när jag tävlar. Eller kan inte ha de längre eftersom vi blir sponsrade numera, men endå. Det är bäst <3

¨

Schockemöhle, beige, 449:- köptes i Falsterbo. Oxå favortischabrak. Älskar verkligen dom här schabraken!



Har även en del märkeslösa schabrak som jag använder typ aldrig.. Därför inte så interessant
Och som ni ser så klipper jag alltid av stropparna som man sätter i sadelgjorden där uppe. Tycker bara att dom e ivägen + att det tar massa extra tid att sätta i varje gång osm man byter schabrak, vilket jag gör varje dag. + att dom bara korvar sig när man tvättar dom!

Någon som har likadana schabrak som oxå tycker som jag?


Träning hos Helena Persson

Ny vecka nurå, dock bara tre dagar. Har iofs stalltjänst så måste stanna även fast jag e ledig. Hursomhelst så åkte jag på lunchen till Helena Persson och hjälpte till/ kollade på när Andy (min tränare på äppelviken) hoppade sina hästar. Hann iofs bara se Udesso men iaf. Skitfint hoppar han! :) Fick lite brottom tillbax men hann nästan i tid, hehe. Men nu sitter jag faktiskt på rummet och ska skriva klart min praktikrapport. Sen ska den skickas in innan tolvslaget, hoppas jag hinner i tid.

Ikväll blir det ridning på utebanan iallafall. Juste! Vi släppte ihop Camina och Escada idag oxå. Jätteglada blev dom och sprang runt och lekte. Så söta. Hade tyvärr inte tid att fota och hade ingen kamera heller för den delen, haha. Men det gick bra iaf, dom har ju trots allt gått tillsammans förut! :)



Jag och Colibrie <3

HISS/DISS: Pannband

Bloggens första HISS/DISS. Blir på något jag har retat mig på rätt länge - pannband!

DISS

De äkta swarovskipannbanden. Jag köpte mitt på Stockholm Horse Show i vintras och sen dess har det gått sönder mer och mer. Har bett min snälla instruktör i maskinhallen att limma om och om igen. Och ändå så fortsätter det att gå sönder. Stenarna lixom lossnar så dem bara hänger, skitfult. För 1000 :- tycker jag att sakerna ska hålla minst ett år, eller vad säger ni? Visst nu va det rea så det kostade bara 600:- men ändå... Snart slänger jag det för det gör ändå ingen nytta. Blä!



(hade ingen bättre bild på självaste pannbandet)

HISS

Går till de swarovskipannbanden som är fejk. För det första ser man ingen skillad på om det är äkta eller fejk och för det andra så håller dem hur bra somhelst. Jag har två stycken, ett som jag köpte i falsterbo för två år sen och ett som jag köpte förra sommaren. Inget av dem har gått sönder och båda är använda mer än mitt äkta. Så om ni ska köpa nytt pannband så tycker jag verkligen att ni ska köpa ett som är fejk :)



Sen måste jag tillägga att jag blev väldigt sugen på att köpa det här pannbandet från HÖÖKS för 139 :-. Har länge velat ha ett tvåfärgat med precis dom här färgerna. NOMNOM, hihi. Kanske tar med mig ett sånt hem när jag är på HÖÖKS nästa gång (dvs om typ 2 veckor). Enda nackdelen är att det är svart läder, men får väl lösa det på något sätt!

 

Bilderna lånade från HÖÖKS hemsida.

Har ni oxå haft samma problem som jag? tell me ;)

man kan ju inte direkt klaga..



Såhär ser den här veckans schema ut, hihi. Ledig två dagar och sen två hästövningar. Det kommer bli skitroligt!! Plus att vi har halvstudedag på Onsdag oxå ;) Ibland är skolan bra!

schema v.20 - Escada



Måndag
: Rida på ridbanan
Tisdag: Rida ute, intervaller på rakan kanske?
Onsdag: Rida på ridbanan
Torsdag: Rida på ridbanan
Fredag: Rida ut
Lördag: Hoppa lite
Söndag: Vila


Film.

Film från 22 april, Djursholm 1m, 12:e placering. Filmad med kass mobilkamera därav kvalitén, haha :)



Finaste hästen<3

Dutch Sport Horse Sales

Har roat mig hela morgonen med att titta på hästauktion från holland. Webb-TV är alltför grymt asså, haha. Man blir ju väldigt sugen på att köpa någon av de otroligt fina hästarna men har tyvärr inte sisådär 500 000 :- i bakfickan. Plus att jag faktiskt redan har världens finaste häst i stallet. Men iaf, jag tycker att det är roligt att kolla på hästarna, hihi :) Och för er som kanske inte vet så skötte jag en häst därifrån på ridskolan. Fina Wizard!



klicka på bilden ovan för att komma till webb-teven.





wizard, min fd sköthäst.


  

Några hästar som man inte skulle tacka nej till, haha ;)


bara för att jag älskar utrustning

Detta inlägget blir ett repris, eller vad man ska kalla det, haha. Har redan publicerats en gång på den andra bloggen men publicerar det igen - bara för att jag älskar utrustning :)

Så nu kommer del 1 av min utrustning. Då är det mest basic-grejjer, alltså det som jag använder till vardags. Har ju annars 464723798 grejjer i stallet, men som är ganska ointeressanta, men men.

TRÄNS

Hade ganska många träns, men har kastat, sålt och slängt en del.

Till vardags:

Dy'on Working Collection, platt nosgrimma och med clips-spännen 1299:-
(Har dock bytt ut sidostyckerna från andra Dy'on-tränset)

 


Hoppning/Tävling:

Dy'on Working Collection, pullarnosgrimma 1299:- (det här har clickers-sidostyckrna)
Swarovskipannband, 600:-

 


Gammalt hoppträns/vardags ibland:

Treadstone, remontnosgrimma 799:- (tror jag)
Fejk swarovskipannband i brist på annat..

 


Har även sparat tränset som hon hade på ridskolan. Därpå sitter hackamoret och ibland har det en rosa/svart nosgrimma och bett när jag longerar. Använder det med andra ord ganska sällan. + att det är svart. INGEN BILD PÅ DET..

SADEL

Cobra Flatback




Köpte den från ridskolan. Den är ganska gammal, välanvänd och sådär. När jag red i den på ridskolan så va den väl helt okej, men nu är det världens bästa sadel. Så otroligt skön och man får bra sits. Passar perfekt till mina långa ben + att de typ e den enda sadel som Escada tycker om Dessutom ligger den perfekt på hennes rygg!

SADELGJORD/MAGPLATTA


Glen Gordon, "vågig", kostade ungefär 1200:-
(se även bilden ovan)




Märkeslös magplatta, köpte den i Falsterbo för ca två år sen, 600 :- ungefär




BENLINDOR/PADDAR

Kingsland, svarta, 499:-, har tappat bort två och sen klippte jag av den ena, hehe. Så har en kvar å den e prydnad!
Mias RS, bruna, 189:- paret, använder aldrig
Schockemöhle, gråa, fick dem i julklapp, används flitigt och har två till nånstans
Equiline, bruna fleece/elastiska, 299:- paret. Hade ett par grå förut oxå men dom e oxå borta




Schockemöhle, svarta, tror dom kostade runt 249:- inte helt säker, men asbra förövrigt
Mias RS, beiga, 69:- anväds sällan




BENSKYDD

Veredus Olympic, bruna, 990:- köpta i Falsterbo. Dem använder jag mest helatiden, uteritter, träning och tävling.
Veredus Carbon Gel, svarta, 1499:- ingen aning om varför jag köpte dom, haha. "hade lite pengar över". Men jag använder dom typ aldrig.
Eskadron bakskydd, 319:- köpta i globen, har börjat använda dom nu ibland. Hon är lite känslig med att ha saker på bakbenen men nu börjar hon vänja sig.




Har ett par Catago Pro-skydd oxå, men dom e självklart på vift...

Sådärja, vill ni att jag tar schabraken oxå i ett annat inlägg så fixar jag det me! ;)

Hejsan på er!

Efter mycket om och men, velande fram och tillbaka så blir det hästbloggning på den här bloggen och inte den andra. Känns konstigt att skriva både vardags och hästinlägg, så jag skiljer helt enkelt på det. Här blir det 100% häst, tävling, träning osv, ni vet! :) Fråga gärna om ni undrar något om mig eller Escada. Kommentera oxå om det är ngt speiellt ni vill läsa om. Kommer ladda upp rejält med massa tidsinställda nu eftersom jag inte har ngt speciellt roligt att göra. Så det blir läsning för hela slanten, haha. :)



så himla charmiga..

RSS 2.0